Ny støtteerklæring til Hauskvartalet

7. juli 2016  Ι  Aktivisme
Svartlamon beboerforening gir sin fulle støtte til Hauskvartalet i Oslo! Vi syns det er forkastelig at ikke-kommersielle og autonome steder som bo- og arbeidssamvirke Vestbredden Vel Vel, Hauzmannsplatz, Hausmania og andre initiativ i kvartalet blir utradert på denne måten, fordi det ikke passer inn i den strømlinjeforma markedsliberalismen, og blir skvisa ut for å gi plass til profittjagere.
 
Klokken 05.00 onsdag morgen 6. juli angrep politiet Hauskvartalet, og kastet «okkupantene» ut av hjemmene sine til tonene av Village Peoples «Macho man», som var varslingsalarmen for beboerne, for varsling om politi og utkastelse.
 
Politiet ødela økohagen, fordi den var ulovlig. Ironien er like åpenbar som når Pussy Riot ble arrestert og fengslet for å ha sunget i kirka.
 
By-økoprosjektet Hausmania og resten av Hauskvartalet ble drevet etter modell fra Svartlamon, og vi fordømmer politikerne i Oslo som sendte politiet til å kaste ut Hausmanerne fra hjemmene sine, og ødela hagene.
 
Tidspunktet for politiaksjonen, er ondskap. Mennesker er på sitt mest sårbare på døgnet; kl 04-05.
 
Vi oppfordrer alle til å legge press på de folkevalgte til å omgjøre sin beslutning slik at Hausmannkvartalet forblir det byøkologiske kulturkvartalet som Oslo sårt trenger, med fortsatt rom for nyskapende boligformer, enorme mengder kunst- og kulturuttrykk, en fellesarena der folk både kan bo, skape, oppleve, arbeide og leve.
 
Til alle brukere av Hausmania, alle beboere i Hauskvartalet og flere tilhørende av området; ikke gi dere! Vi støtter dere og vil gjerne bidra der vi kan!
 
Svartlamon beboerforening