Virksomheter

Banana Moon

Det er mange bedrifter og andre foretak på Svartlamon. Flere av foretakene drives på frivillig basis, andre har virksomheten som inntektskilde, dog gjerne med en idealistisk tilnærming.

En liten butikk med et stort utvalg av klær, smykker og ting & tang. De reiser selv til India, og kjøper varene direkte hos småprodusenter, markeder og verksteder.

www.bananamoon.no

Facebook

 

 

DansiT

DansiT har hatt produksjonslokaler på Svartlamon siden 2009. DansiT er et koreografisk senter for dansekunst med base i Trondheim som jobber regionalt, nasjonalt og internasjonalt. formål er å styrke og utvikle mulighetene for produksjon, visning og undervisning av dansekunst, samt fremme kunstformens posisjon. DansiT arbeider for økt aktivitet og synlighet av dansekunst i regionen, og etablerer kontakt mellom regionale, nasjonale og internasjonale kunstnere og organisasjoner/institusjoner. DansiT tilbyr både kunstner- og publikumsrettede aktiviteter som residens, co-produksjon og kompetanseheving, workshops, visnings- og formidlingsplattformer som Multiplié dansefestival, turnénettverket Dansenett Norge og dansefilmprogram på Minimalen kortfilmfestival.

http://www.dansit.no/

Facebook

 

Galleri Blunk

Blunk er et non-profit utstillingssteddrevet av unge Trondheimskunstnere, de fleste tilknyttet kunstakademiet i byen. Galleri Blunk legger stor vekt på samtidskunst, og skifter ofte utstillingene i sitt ène utstillingsrom.

www.galleriblunk.com

Facebook

 

 

Gratisbutikken

Gratisbutikken er en konkret protest mot bruk og kast-samfunnet, samtidig som den er til hjelp for folk som vil leve billig. Her kan du levere ting du ikke har bruk for, og kanskje hente deg noe du trenger. Du kan plukke med deg ting selv om du ikke leverer noe. Gratisbutikken tar imot hele, rene ting, som for eksempel klær og kjøkkenutstyr. De tar ikke imot møbler, elektronikk, datautstyr og undertøy. Det er ikke lov å sette igjen ting utenfor butikken. Se oppslag utenfor butikken for mer informasjon. Gratisbutikken er åpen mandager mellom kl 17 og 19, og holder til i Strandveien 27a.

 

 

Ivar Matlaus bokkafe

Dette er en anarkistisk bokkafé der de selger undergrunns- og non-profit-litteratur. Det er også lov å komme for å slå av en prat, og for å lese og bla i bøker og plater. Ivar Matlaus ønsker å være en drivkraft i politisk aktivisme og arbeid.

Facebook

 

Lamo Honning

LamoHonning er tusendvis av summende bier med base på  Svartlamon som hvert år samler inn pollen og nektar fra trær, veikanter og hager i byen. Når sola står høyst på himmelen drar biene på ”sommerferie” på Leangen gård, Jonsvatnet og Hitra. Dette blir til både linde-, bringebær-, og lynghonning! Honningen selges til restauranter og cafeer i byen og kan kjøpes av private på Samvirkelaget på Svartlamon!

Tlf: 41657794

Facebook

 

Lowlife Tattoo

www.lowlifetattoo.com

Facebook

 

RAKE

Rake er et arbeidsfellesskap startet i 2011. Det ligger i en nedlagt industribygning ved siden av ReMida. Fellesskapet er innredet med åpne løsninger, og 16 kunstnere og arkitekter har sin daglige arbeidsplass her. I tillegg til å være et arbeidsfellesskap holdes noen ganger åpne arrangementer, som konserter og tegnekurs.

www.rake.trondheim.no/arbeidsfelleskap

 

Ramp

Ramp ble startet av en gjeng Svartlamonitter i 2003.  Her treffes folk fra hele byen for et godt måltid og noe godt i glasset. Fokus til kjøkkenet er god mat, av gode råvarer behandlet med respekt. Om sommeren er det uteservering og Ramp har varierte typer øl til salgs året rundt. Ram stiller med et utvalg av fremragende musikk,  og veggene til preges hver måned av forskjellige kunstnere. Det er også jevnlige musikalske arrangementer i ulike sjanger. Strandveien 25 A er adressen.

Facebook

 

ReMida – senter for kreativ gjenbruk

ReMida er et kreativt gjenbrukssenter oppkalt etter myten om Kong Midas: alt han berørte ble forvandlet til gull, og moralen er at ønsket om å eie for mye fører til et problem. Alle ReMida- aktiviteter tar utgangspunkt i en bæredyktig utvikling. Senteret samler inn avfall fra lokal industri og inviterer barn og unge inn til å sette avfallet sammen til noe som igjen får en verdi; på ReMida bygges skulpturer og leketøy av ting andre har kastet. Slik lærer barna å se «søppel» med et kreativt blikk -hva kan dette brukes til?- og å verdsette ting man normalt kaster.

ReMida drives av Trondheim kommune og hovedmålgruppen er barn i alle kommunale og private barnehager og skoler, men andre er også velkomne.

Kontakt: pal.boyesen@trondheim.kommune.no

Facebook

 

Strandveien Syklus

Det utvikles et visningsrom og butikkollektiv i sokkelen på Nyhuset (Strandveien 37) hvor det vil være mulig å få en smakebit av hva
svartlamon-beboere lager av kunst, litteratur, musikk, håndverk osv. Konseptet er under utvikling og flere aktører vil dukke opp.
Åpningstider vil være lørdag og søndag fra Kl. 12.00 – 15.00 og aktørene vil holde åpent på rundgang.

Facebook

 

Svartlamon barnehage

Barnehagen ble etablert 2007 i de tidligere lokalene til Strandveien Auto. I Svartlamoen barnehage er bærekraft og økologiske prinsipper viktig. Gjenbruk av bygningsmasse, flerbruk og fleksible løsninger var viktige retningslinjer under byggingen. Veggene i barnehagen består av elementer av massivtre. Svartlamon kunst- og kulturbarnehage samarbeider med barnehagene i Det Norske Reggio Emilia-nettverket.

www.Trondheim.kommune.no/svartlamon-bhg

 

Svartlamon samvirkelag

Dette er en økologisk dagligvarehandel som drives på frivillig basis og som trenger flere frivillige. Stikk gjerne innom og snakk med som sitter der om du er interessert i å bli medlem.

Facebook

Facebook

 

Tekstilverkstedet

Tekstilverkstedet holder til i sokkeletasjen til Nyhuset (Strandveien 37). Det ble startet og drives av Solveig Stoltz, en beboer  som er meget dyktig og kreativ innen tekstil. Solveig driver som Designer, Re-Designer og reparerer dine klær ogtekstiler. Hun tilbyr også kurs i søm og omsøm.
Kontakt Solveig via sms: 47/ 92659892  og e mail: solveig.tekstilverkstedet@gmail.com                                         

Facebook

 

Todal Musikk & Hermetikk

Todal musikk og hermetikk kjøper og selger brukt vinyl i alle sjangrer. Butikken befinner seg i kjelleren til Strandveien 37.

Facebook

Facebook

 

Verkstedhallen & Lobbyen

Fordelt på 2 lokaler, er Verkstedhallen & Lobbyen egnet for konserter, pre.prod, teater, dans, workshops, seminarer, utstillinger, eventer. Lokalene er røffe, og er et alternativ til de mer utspjåkete hottellsettingene.

Verkstedhallen & Lobbyen er en del av lokalene etter en bilforretning som driftes av Svartlamon kultur- og næringsstiftelse. Vi har mange fine naboer i og rundt lokalene våre, blant annet dansere, band og kunstnere, grafikere, Ramp Pub & Spiseri, kulturbunker Dora og et miljø som har avviklet et utall arrangementer. Vi kan med andre ord skreddersy og fikse helt spesielle arrangementer!

www.verkstedhallen.no

Facebook