ATTAN // SIBIIR, Lobbyen

13. mai 2016 - 14. mai 2016  Ι  Musikk, Verkstedhallen

Attan + Sibiir

Dørene åpner: 21:00
Inngang: 150 (+ avgift)
Billetter her

ATTAN

Den nord-norske vinteren er kjent for en lang mørketid og kompromissløse minusgrader. At brorparten av medlemmene i det Oslo-baserte metalbandet ATTAN er født og oppvokst under slike forhold er et faktum som ikke lar seg skjule.

En fandenivoldsk kulde ligger som et iskaldt teppe over bandets uttrykk. Knusende dommedagsklanger marinerer i låter stappet med aggresjon fra begynnelse til slutt. Upolerte desperate skrik brytes av brutale brøl mot et massivt frontalangrep totalt blottet for komfort – en intensitet som sender tankene i retning metal og hardcore storheter som Will Haven og Vision of Disorder.

Selv nevner bandet artister som Converge, Emperor, Neurosis, og Cult of Luna som kilder til inspirasjon. Likevel står ATTAN støtt alene med bena trampet godt ned i tundraen; desperat, kaotisk og utrettelig målbevisst.
Amerikanske Shelsmusic slapp i November bandets debut ep ”From Nothing” til svært gode tilbakemeldinger i internasjonal presse.

Fra scenen blir ATTAN synonymt med intense konsertopplevelser for stadig flere. Under årets utgave av bransjefestivalen Trondheim Calling kronet Adresseavisens utsendte bandet som ”festivalens ubestridte høydepunkt”.


SIBIIR
De leverer et heseblesende liveshow, har allerede rukket å dele scene med blant andre Beaten to Death, Desperado, Shevils og ATTAN, og spilte på både Volumfestivalen og UKA i fjor.


Med inspirasjon fra både black metal og hardcore skaper de fem gutta et lydlandskap preget av beinharde rytmer, blytunge riff, bekmørke melodier og brutale vokallinjer. En blodtight kraftpakke, med andre ord.


I begynnelsen av februar i år spilte SIBIIR på Trondheim Calling på et stappfullt Blæst. Adressa.no ga terningkast 5 og skrev «… i SIBIIRs hender meisles […] en besnærende sammensmeltning ulikt det meste jeg har hørt før», Dusken.no mente «Det var ikke kjedelig ett eneste sekund! Det er beinhardt og brutalt, men jævlig bra også!».