Banditos // Blackfoot Gypsies

13. juni 2016 - 14. juni 2016  Ι  Musikk, Verkstedhallen

Banditos / Blackfoot Gypsies

Torsch Booking presenterer:
Dobbeltkonsert, med 2 band fra USA som virkelig gjør seg bemerket for tiden. Begge spiller på Bergensfest, men først kommer de sammen opp til Trondheim. Fest på en mandag!

Banditos:
Selv om sekstetten som utgjør Banditos hører hjemme i Nashville kan det ikke understrekes nok at dette er musikk som er så langt fra striglet og radiovennlig Nashville-country som overhodet mulig… Vokalisten Mary Beth Richardson er Janis Joplin, Seinabo Sey, Etta James og Grace Slick i én og samme person, en av de stemmene som har den udefinerbare faktoren som trollbinder bare ved å være til. Banditos har også mer enn det å by på. Med den rå kraften som et løpsk damptog finner vi ZZ Top-boogie, garasjepunkspetakkel, Drive-By Truckers sydstatsamericanarock, uimotståelige spor av Creedence Clearwater Revival, Slim Harpo Hip Shake Baby-groove, Fat Possums upolerte blues og country, samt kultheltene The Georgia Satellites. Fra bluegrass gjennom Muscle Shoals legendariske soul til uventede innslag av doo-wop minner Banditos om mange, men høres ut som ingen andre enn seg selv.

Blackfoot Gypsies:
Det er ikke ofte du møter et band som Blackfoot Gypsies – men når du gjør det, da vet du at det er ingen vei tilbake. Den nesten ufattelige som disse sirlige Nashvillemusikerene lirer ut av seg, har vi nesten ikke hørt maken til på dagens musikkscene. Det er som du tenker deg et hippie-Creedence Clearwater Revival på et fuktig nachspiel med The Rolling Stones, eller kanskje et oppspeedet Canned Heat med Rival Sons ømme fremførelse. Blackfoot Gypsies fra Nashville, TN er ikke rock, det er ikke country, heller ikke blues, ikke soul, ikke funk, men samtidig er de ALT dette, pluss litt ekstra av alt. Det er et bredt spekter av amerikansk musikk, alt sammenrullet i et sigarettpapir, som de deretter tenner på og sender rundt i en sirkel til alle som ønsker å smake. De har skapt sin egen sjanger, et privat sted hvor de stadig feirer harmonien mellom musikken og sin allerede store fanskare. Bare sjekk ut videoen for «Dead On The Road» fra deres siste album «Handle It» og du vil forstå hva vi mener. Blackfoot Gypsies maner fram den mest sjelfulle, mest autentiske rockemusikken og du får nå sjansen til å høre de på den europeiske scenen i 2016. Og det trenger vi daglig, i en verden der musikk generelt ser ut til å være laget for «massene». Dette er musikk du kan stole på i det lange løp.