Jazzfest på Verkstedhallen

12. mai 2017 - 14. mai 2017  Ι  Musikk, Verkstedhallen

JazzfestVerkstedhallen & Lobbyen presenterer:
JACOB COLLIER – SQUAREPUSHER’S SHOBALEADER ONE – TRONDHEIM JAZZORKESTER & SKRAP

Fredag 12.05, kl 21.00
JACOB COLLIER
Det finnes virtuose multiinstrumentalister, nyskapende komponister, enestående vokalister, virale youtube-stjerner og begavede unge talenter. Så har vi Jacob Collier, som er alt det samtidig, og så mye mer. Den London-baserte 22-åringen har allerede blitt utnevnt til intet mindre enn «jazzmusikkens nye messias» av The Guardian, og «musikkens fremtid» av Jazzwise magazine. Hans unike tilnærming til moderne jazz og pop, der han både spiller inn og fremfører komplekse men umiddelbart fengende komposisjoner på egenhånd, har gjort han til en sann verdenssensasjon. Han tar rett og slett begrepet enmannsorkester til nye og uante høyder.

Lørdag 13.05, kl 21.00
SQUAREPUSHER’S SHOBALEADER ONE
Britiske Tom Jenkinson, best kjent som Squarepusher, er en av de mest toneangivende artistene innenfor elektronisk musikk. Sammen med navn som Aphex Twin, Autechre og Boards of Canada utgjorde han den viktigste delen av eminente Warp Records sin omfattende katalog gjennom 1990- og 2000-tallet. Squarepusher står for et utall eksepsjonelle album og produksjoner med en grensesprengende miks av drum & bass, acid house, jazz og elektroakustisk musikk. Med bandet Shobaleader One vekker han nå sine verk til live. En verdenssensasjon i Trondheim!

Søndag 14.05, kl 20.30
TRONDHEIM JAZZORKESTER & SKRAP
SKRAP består av Anja Lauvdal og Heida Karine Johannesdottir Mobeck, kjent fra band som Broen og Skadedyr, og begynte med en felles interesse for støy og motstand i musikk. De utforsker populærmusikalske byggesteiner, og implementerer flere ulike musikalske elementer som sampling, feltopptak og små komposisjoner i improvisasjonen. I samarbeid med Trondheim Jazzorkester fremførte de verket «Antropocen» for første gang på Moldejazz 2016, med tilhørende liveskive utgitt i vår. I denne versjonen av Trondheim Jazzorkester har SKRAP fått med seg musikere fra så forskjellige bakgrunner som klassisk og samtidsmusikk, soul, r&b, støy og frijazz. Alle har til felles at de er i eliten av unge musikere i Norge i dag.

————————

Se www.jazzfest.no for fullt program og billettinfo.