SVISJ! SVOSJ!

29. august 2016  Ι  Kunst, Verkstedhallen

I forestillingen «SVISJ! SVOSJ!» møter du to dansere, masse papir og rare former i en fantasifull verden. Hvordan kan kroppen bevege seg som et ark? Kan vi brette sammen kroppen til et lite dyr? Kan vi pakke oss inn så vi blir helt usynlige eller krølle oss sammen så vi blir bittesmå?

I «SVISJ! SVOSJ!» tas barna med inn i en tegning i storformat. Fra gjenkjennelige barnetegninger til lyder av papir, ledes publikum inn i kunstens verden. Ved å leke med materiell som barn bruker i sin egen hverdag og kombinere det med lydkulisse og samtidsdans, skapes møter mellom det konkrete og det abstrakte, det kjente og det ukjente.

For barn 3-5 år.

Victoria Husby (1988) jobber som frilans dansekunster, pedagog og illustratør med base i Trondheim. Hun har sin danseutdannselse fra Universtietet i Stavanger (2010) og tar nordisk master i dans (NoMads) ved NTNU. Husby har jobbet som utøvende danser i ulike prosjekter gjennom Dans i Nord-Trøndelag og turnert i DKS med forestillingen “Stjerne.*­ en lydinstallasjon for to dansere” av Odd Johan Fritzø (2012-2014)

Husby har koreografert flere teaterforestillinger for barn og ungdom og hun har lang erfaring med undervisning og workshops for denne aldersgruppen gjennom engasjement ved ulike kulturskoler, danseworkshops i DKS og CODA ung, og pedagog på ulike danselinjer på videregående skoler i disktriktet. Victoria driver også et eget foretak, Strekpoesi, innenfor illustrasjon og design.

Tone Martine Kittelsen (1989) jobber som frilans dansekunstner med base i Oslo. Hun har de siste årene jobbet i samarbeid med blandt annet Heidi Jessen, Stian Danielsen, Kenneth Flak og Kulli Roosna, Therese Markhus og Loop by Laura. Hun skaper også sine egne verk alene og i samarbeid med andre. Dette har hun gjort gjennom blandt annet duettsamarbeid med Daniel Rodrigo Nilsen som i 2015 lagde to ulike duetter som ble spilt i Oslo og Bergen og Islansk/Norsk samarbeid med filmen The Nordic Escape i samarbeid med Maja Hannisdal. Hun produserte i 2014 soloen «Dagen jeg var så ulykkelig at jeg ble lykkelig» som turnerte ved ulike festivaler i inn- og utland.

Kittelsen har utviklet Kreativt for små som er et undervisningsopplegg i kreativ dans for barnehagebarn i alderen 3-5 år. Siden 2010 har hun vært med på å skape og utvikle festivalen Ravnedans som hun det siste året har vært prosjektleder for. Hun var også med på å initiere Kollektiv K som i 2016 produserte sin første helaftens forestilling med premiere i Kristiansand. Kittelsen har også vært medprodusent for Ingri Midgard Fiksdal og jobber som assistent ved Danseinformasjonen.

Alf Lund Godbolt (1984) er musiker, komponist og lyddesigner.
Han har vært komponist for forskjellige filmer: spillefilmen “Mer eller mindre mann” (2012), dokumentarer som “Jobben” (2010), “Mormor og jeg” (2010), kortfilmer som “Å snu seg mot solen” (2010) og “A(r)men” (2013) og en lang rekke reklamefilmer. Han har vært engasjert som komponist og musiker ved ulike teateroppsetninger, blant annet ved Trøndelag Teater, Teatret Vårt i Molde, Frognerteateret og avslutningsforestilling på Khio. Lund Godbolt har også komponert for Kristiansand Symfoniorkester og Stavanger Symfoniorkester. Han har opptrådt ved mange ulike arranngement, blant annet Amandus (NRK,2010), P3 Gull (2015) og Fredspriskonserten. De to sistnevnte konsertenene var med artisten Aurora hvor han er fast keyboardist i bandet. Lund Godbolt driver musikkselskapet Musikkdepartementet og er medeier av OLYP (Oslo Lydproduksjon).

Arrangementet finner du også på facebook ved å trykke her