The Late Great @ Lobbyen

19. januar 2017  Ι  Musikk, Verkstedhallen

Skjermbilde 2017-01-18 kl. 11.58.53

Dørene åpner: 20.00
Inngang: 130,- +avg
Aldersgrense: 18 år

THE LATE GREAT
Med låtskriver Tor Thomassen i spissen har det ferske Tromsø-bandet siden oppstarten spilt en del festivaler (bl.a Bukta, Øya-Natt, Festspillene i Nord-Norge), gjort noen sagnomsuste klubbjobber rundt om i landet og bygd et rykte som et forrykende liveband.
På tampen av 2015 kom første singelen «A Young Lover’s Dream» som har gått sin seiersgang på digitale strømmetjenester. (over 120 000 avspillinger på Spotify).
Bandet slapp sitt debutalbum “Songs From The 21st Century” sommeren 2016 som har vekket stor interesse hos musikkanmeldere i både inn og utland.

Sjangermessig ligger ‘Song From The 21st Century’ i et folkrock landskap hvor det veksles mellom låter som styres av Thomassens kassegitar og munnspill og låter med større arrangement der hele bandet trykker på. De mer temposterke låtene hinter til den elektriske folkrocken fra 60/70-tallet mens de nedstrippa låtene befinner seg i den tidløse singer-songwriter tradisjonen.
Thomassens intense og tilstedeværende vokal bakkes hele veien opp av et stødig komp, med gode arrangement, smekre piaonolinjer, tøft orgel og smakfullt gitarspill.
At dette 6 manns orkesteret har store ting på gang er det liten tvil om. I tillegg til Tor som står i front og er kaptein, fronfigur og master of ceremonies. Har han altså med seg Ottar Tøllefsen på trommer, John Lupton på perkusjon, Ariel Joshua på bass, Erik Nilsson på tangenter og Stian Grønbech på gitar.

https://www.facebook.com/thelategreatmusic
https://open.spotify.com/album/6cqEOz2g9fvuX3o1s7xIB0
https://www.youtube.com/watch?v=q9RkxMmYhWk
http://www.itromso.no/feedback/2016/05/20/Oppsiktsvekkende-bra-12755476.ece

«De to åpningskuttene, «A Young Lover Dream» og «Seven Bright Seas», er som å score på de to første angrepa i EM-finalen.» -Tom Skjeklesæther, Klassekampen
«Et mektig driv bølger gjennom plata, med Thomassens røst som en dyp understrøm i de storfelte låtene.» – Fredrik Wandrup, Dagbladet
«Oppsiktsvekkende bra. Dette skal bli djevelsk gøy å følge med videre. En strøken femmer.» – Egon Holstad, iTromsø, terningkast 5
«Ti låter som hver for seg står fjellstøtt, og som sammen har blitt til et heidundrende solid debutalbum; et av landets beste band.» The Wilhelmsens, terningkast 6.