Utstilling på Galleri Blunk

20. mars 2015 - 22. mars 2015  Ι  Kunst

Utstillingen åpner fredag 20. mars klokken 20:00 og har åpent lørdag og søndag fra 12:00 til 16:00

Galleri Blunk ligger i Strandveien 23.

Del 4: Dimman
Dimman ligger lika tät som när jag gick och la mig. Lite vind från storhavet, måsarna flyger nästan ingenting och om det gör det är det lågt nere vid marken. Allt är stilla och kryper fram längst marken, oförändrat, ligger i en dvala, en ständig väntan. För första gången känner jag en känsla av isolation. Man känner sig lite rörelsehindrad. Nu ser man inte land längre, ön kunde varit en flotte som driver ute på havet och när dimman lättar finns det bara hav runt oss. Alla fyrar, holmar och öar som vi brukar se är borta. När dimman kommer tar den med sig en känsla av att dagen blir mörk som på natten. Det kan ske saker som man inte har kontroll över, alla blir misstänksamma och är på sin vakt. Varelser vaknar till liv som bara lever för att förstöra, de kommer om man blir rädd, osäker eller passiv. Det finns någonting i luften till dimman. Den gör någonting med både människor och djur, först blir man överväldigad och tycker allt är fint, men om den är där för länge vänder det till någonting annat.
I tidsrommet 14. mars til 11. april bodde Oscar og Peter på den lille øya Struten i Ytre Oslofjord. Isolert og alene, uten tilgang til moderne impulser som Internett, tv, radio og musikk har de kun hatt sine matrasjoner, hverandre og sitt kunstnerskap å gå ut i fra. De har bodd i det gamle fyrhuset på øya med svært enkle kår, uten innlagt vann og kun minimalt med strøm. De har brukt de fire ukene på på fyret til å observere, utforske og dokumentere øya og landskapet rundt ved å gjøre målinger, ta bilder og skrive notater.
På denne måten har de forsøkt å skape sitt eget bilde av øya, oppdage og forstå den ut i fra dens egne forutsetninger. De har i tillegg utforsket og observert deres relasjon, både seg i mellom, men også til øya og til havet.
«Del 4: Tåken» er den fjerde utstillingsdel av samarbeidsprosjektet mellom Oscar Hagbard og Peter Dean.

Oscar Hagbard og Peter Dean