Arrangementer

Svartlamon tilbyr en del arrangementer og aktiviteter året rund. Her finner du en liten oversikt.

Kulturdagen

Kulturdagen er et lokalt initiativ med hjelp fra eksterne aktører bl.a med Svartlamon Kunst- og Kulturbarnehage, DansiT,Remida, Østerlie Kunst & Farve, Trondheim Kommunale Kulturskole og Ramp. Dette er en åpen dag hvor alle kan bli med (både barn og voksne, beboere og folk som bor i andre deler av byen), og alle er velkommen til å bidra! I tillegg til gratis frokostbord, felles middag, filmfremvisning og kunstneriske innslag hver gang, holder vi åpen kafé hele dagen der man kan kjøpe seg kake, vafler, kaffe/ te og fair trade varer fra Svartlamon Samvirkelag. Alle som holder kurs /workshops, hjelper i kaféen bidrar gratis og frivillig. Kulturdag tilby aktiviteter for barn og samtidig er et møterom for voksne, der er det mulig å snakke sammen og skape nye ting. Kulturdagene skal skje på søndager 2-3 ganger til vår og 2-3 ganger til høst.

Svartlamodagen

Denne dagen åpner Svartlamon sine portrom, husrom og hjerterom for resten av byen! Svartlamodagen er en dag med tett program av opplevelser og aktiviteter for både store og små. Dette er en mulighet til å få en smak av hva Svartlamon som område har å by på, og et innblikk i aktiviteten som foregår på de ulike stedene. Din opplevelse blir hva du gjør det til. Svartlamodagen arrangeres vanligvis i slutten av mai hvert år

Eat the Rich

Eat the Rich er en gratis kultur- og rockefestival som arrangeres på Svartlamon, vanligvis på høsten. Det er en non-profit, “gjør-det-sjøl”-festival som i hovedsak arrangeres av beboerne på Svartlamon. Det skal avgjøres på beboermøte i april hvert år, om festivalen skal arrangeres det året.

Vintermarkedet

Vintermarkedet på Svartlamon arrangeres inne i Verkstedhallen hvert år i slutten av november. Her er stor variasjon av lokale aktører som i all hovedsak selger egenproduserte varer. Det er stor fokus på gjenbruk og bærekraft og du kan finne både egenproduserte og vintage klær, ting, bøker, vinyl, kunst, håndverk, smykker, keramikk, matvarer og masse masse mer. Svartlamon Damekor bruker å diske opp en storslagen kafe med kakedisk og det har blitt en trivelig svartlamonsk tradisjon.

Velkommen til vintermarked på Svartlamon!

flere aktiviteter