Arrangementer

Svartlamon tilbyr en del arrangementer og aktiviteter året rund. Her finner du en liten oversikt.

Kulturdagen

Kulturdagen er et lokalt beboerinitiativ med god hjelp og støtte fra eksterne aktører som Svartlamon Kunst- og Kulturbarnehage, DansiT, Remida, Østerlie Kunst & Farve, Verkstedhallen / Lobbyen, Trondheim Folkekjøkkenet, Trondheim Kommunale Kulturskole og Trondheim Kommune. Dette er en åpen dag hvor både barn og voksne, beboere og folk som bor i andre deler av byen kan bli med, og alle er også velkommen til å bidra til alt fra planlegging og gjennomføring av programmet! I tillegg til gratis frokostbord, felles middag, filmfremvisning og kunstneriske innslag hver gang, har Kulturdagen også åpen kafé hele dagen der man kan kjøpe hjemmebakt kake, vafler, kaffe/ te og økologisk fair trade varer fra Svartlamon Samvirkelag. Kulturdagen på Svartlamon er et inkluderende arrangement der alle som vil er velkommen uavhengig av rase, kjønn, alder, fysisk form og bakgrunn. Det er en begivenhetsrik kulturopplevelse som tilbyr et mangfold av aktiviteter, kurs og verksteder for spesielt barn og unge, og er samtidig et sosialt og samskapende møtested for voksne.

Visjonen med Kulturdag på Svartlamon er å løfte frem kunstens kollektive samkraft og spre inspirasjon. mangfold og glede til hele byen.

 

Svartlamodagen

Denne dagen åpner Svartlamon sine portrom, husrom og hjerterom for resten av byen! Svartlamodagen er en dag med tett program av opplevelser og aktiviteter for både store og små. Dette er en mulighet til å få en smak av hva Svartlamon som område har å by på, og et innblikk i aktiviteten som foregår på de ulike stedene. Din opplevelse blir hva du gjør det til. Svartlamodagen arrangeres vanligvis i slutten av mai hvert år

Eat the Rich

Eat the Rich er en gratis kultur- og rockefestival som arrangeres på Svartlamon, vanligvis på høsten. Det er en non-profit, “gjør-det-sjøl”-festival som i hovedsak arrangeres av beboerne på Svartlamon. Det skal avgjøres på beboermøte i april hvert år, om festivalen skal arrangeres det året.

Vintermarkedet

Vintermarkedet på Svartlamon arrangeres inne i Verkstedhallen hvert år i slutten av november. Her er stor variasjon av lokale aktører som i all hovedsak selger egenproduserte varer. Det er stor fokus på gjenbruk og bærekraft og du kan finne både egenproduserte og vintage klær, ting, bøker, vinyl, kunst, håndverk, smykker, keramikk, matvarer og masse masse mer. Svartlamon Damekor bruker å diske opp en storslagen kafe med kakedisk og det har blitt en trivelig svartlamonsk tradisjon.

Velkommen til vintermarked på Svartlamon!

flere aktiviteter