Virksomheter


Virksomheter

Ramp Pub & Spiseri

Ramp er stedet å besøke om du er ute etter å drikke eller spise i en avslappet og uformell atmosfære. Hos oss er alle velkomne, noe som gjenspeiler seg i de ulike menneskene og aldersgruppene som er innom. Vi er viden kjent for å ha en av byens beste burgere, laget av storfe, lam eller kikerter. Kjøkkenet stenger 22.00 alle dager. Vi tilbyr også gratis trådløst nett.

Telefon: 73518020

Epost: elstadramp@gmail.com

Bananamoon

En liten butikk med et stort utvalg av klær, smykker og ting & tang. De reiser selv til India, og kjøper varene direkte hos småprodusenter, markeder og verksteder. Åpent tirsdag til lørdag klokka 12-17.

Nettside: www.bananamoon.no

Kontakt:

Bjørn Hugo Hokland

tlf 46861708

bananamoon@bananamoon.no

DansiT

DansiT har hatt produksjonslokaler på Svartlamon siden 2009. DansiT er et kompetansesenter for dansekunst med base i Trondheim som jobber regionalt, nasjonalt og internasjonalt. formål er å styrke og utvikle mulighetene for produksjon, visning og undervisning av dansekunst, samt fremme kunstformens posisjon. DansiT arbeider for økt aktivitet og synlighet av dansekunst i regionen, og etablerer kontakt mellom regionale, nasjonale og internasjonale kunstnere og organisasjoner/institusjoner. DansiT tilbyr både kunstner- og publikumsrettede aktiviteter som residens, co-produksjon og kompetanseheving, workshops, visnings- og formidlingsplattformer som Multiplié dansefestival, turnénettverket Dansenett Norge og dansefilmprogram på Minimalen kortfilmfestival.

Nettside:http://www.dansit.no/

Gratisbutikken

Gratisbutikken er en konkret protest mot bruk og kast-samfunnet, samtidig som den er til hjelp for folk som vil leve billig. Her kan du levere ting du ikke har bruk for, og kanskje hente deg noe du trenger. Du kan plukke med deg ting selv om du ikke leverer noe. Gratisbutikken tar imot hele, rene ting, som for eksempel klær og kjøkkenutstyr. De tar ikke imot møbler, elektronikk, datautstyr og undertøy. Det er ikke lov å sette igjen ting utenfor butikken. Se oppslag utenfor butikken for mer informasjon. Gratisbutikken er åpen mandager mellom kl 17 og 19, og holder til i Strandveien 27a.

 

Blunk

Blunk er et non-profit utstillingssteddrevet av unge Trondheimskunstnere, de fleste tilknyttet kunstakademiet i byen. Galleri Blunk legger stor vekt på samtidskunst, og skifter ofte utstillingene i sitt ène utstillingsrom.

www.galleriblunk.com

 

Ivar Matlaus bokkafe

Dette er en anarkistisk bokkafé der de selger undergrunns- og non-profit-litteratur. Det er også lov å komme for å slå av en prat, og for å lese og bla i bøker og plater. Ivar Matlaus ønsker å være en drivkraft i politisk aktivisme og arbeid

Lamohønning

LamoHonning er tusendvis av summende bier med base på Svartlamon som hvert år samler inn pollen og nektar fra trær, veikanter og hager i byen. Når sola står høyst på himmelen drar biene på ”sommerferie” på Leangen gård, Jonsvatnet og Hitra. Dette blir til både linde-, bringebær-, og lynghonning! Honningen selges til restauranter og cafeer i byen og kan kjøpes av private på Samvirkelaget på Svartlamon!

Telefon: 416 57 794

Lowlife tattoo

 
 

ReMida - Senter for kreativt gjenbruk

ReMida er et kreativt gjenbrukssenter oppkalt etter myten om Kong Midas: alt han berørte ble forvandlet til gull, og moralen er at ønsket om å eie for mye fører til et problem. Alle ReMida- aktiviteter tar utgangspunkt i en bæredyktig utvikling. Senteret samler inn avfall fra lokal industri og inviterer barn og unge inn til å sette avfallet sammen til noe som igjen får en verdi; på ReMida bygges skulpturer og leketøy av ting andre har kastet. Slik lærer barna å se «søppel» med et kreativt blikk -hva kan dette brukes til?- og å verdsette ting man normalt kaster.

ReMida drives av Trondheim kommune og hovedmålgruppen er barn i alle kommunale og private barnehager og skoler, men andre er også velkomne.

Kontakt: pal.boyesen@trondheim.kommune.no

Svartlamon barnehage

Barnehagen ble etablert 2007 i de tidligere lokalene til Strandveien Auto. I Svartlamoen barnehage er bærekraft og økologiske prinsipper viktig. Gjenbruk av bygningsmasse, flerbruk og fleksible løsninger var viktige retningslinjer under byggingen. Veggene i barnehagen består av elementer av massivtre. Svartlamon kunst- og kulturbarnehage samarbeider med barnehagene i Det Norske Reggio Emilia-nettverket.

www.Trondheim.kommune.no/svartlamon-bhg

Svartlamon Samvirkelag

Dette er en økologisk dagligvarehandel som drives på frivillig basis og som trenger flere frivillige. Stikk gjerne innom og snakk med som sitter der om du er interessert i å bli medlem.

Facebook

Tekstilverkstedet

Tekstilverkstedet holder til i sokkeletasjen til Nyhuset (Strandveien 37). Det ble startet og drives av Solveig Stoltz, en beboer  som er meget dyktig og kreativ innen tekstil. Solveig driver som Designer, Re-Designer og reparerer dine klær ogtekstiler. Hun tilbyr også kurs i søm og omsøm.
Kontakt Solveig via sms: 47/ 92659892  

Epost: solveig.tekstilverkstedet@gmail.com      

Todal musikk og hermetikk

Todal musikk og hermetikk kjøper og selger brukt vinyl i alle sjangrer. Butikken befinner seg i kjelleren til Strandveien 37.

Facebook

Svartlamon Hardkor

Svartlamon Hardkor er svartlamons eget kor. De kan bookes til ulike arrangementer og eventer.


Nettside: http://hardkor.net/

Bookingkontakt:

Truls Lorentzen
Tlf. 452 34 384
booking@hardkor.net